Het is echt zo zinvol!

ingevoerd op 08-11-2016

Marilou Hermens wilde graag weten hoe energiezuinig haar huis is. Door mee te doen met de BENG!-actie EnergyBattle kreeg ze meer inzicht in haar elektriciteitsverbruik. Zo bleek haar oude koelkast nog best zuinig te zijn maar moest een energieslurpende lamp het veld ruimen!

 

”Het is echt zo zinvol!”, zegt Hermens nog voordat we goed en wel in gesprek zijn. Ze heeft sinds haar deelname aan  de EnergyBattle deze winter, de smaak te pakken. Ze weet nu het stroomverbruik van alle huishoudelijke apparaten: welke relatief zuinig zijn en welke bepaald niet! Zo maakt ze bewuste keuzes. Van de koelkast had ze de deur rubbers nog onlangs vervangen, dus die mag nog blijven. Wel gaat ze een aantal lampen vervangen door LED. Uit een aanvullend bezoek van een BENG!-Energieambassadeur bleek hier nog winst te halen.

 

Maar daar bleef het niet bij! Ze wilde ook weten of ze haar huis beter kon isoleren en vroeg een lokale specialist om langs te komen. Die kwam meteen en stelde vast dat het huis al best goed geïsoleerd was. ”Het is echt fijn dat die mensen uit de buurt er zijn. Ze zijn allemaal enthousiast en als er iets is dan zijn ze er zo.” 

 

Ze besloot vervolgens dat ook haar langgekoesterde wens van zonnepanelen nu maar eens in vervulling moest gaan. Ook hier kwam een lokaal bedrijf meteen voor langs. Ze aarzelde niet langer: nog geen twee weken later lagen er zonnepanelen op het dak. ”Ik vind het echt zo kicken hoe snel iedereen mij geholpen heeft. Nu kan ik gelijk profiteren van de opbrengst van de panelen. Helemaal goed! ”, aldus Hermens.

Uw huis_duimen omhoog Uw huis_duimen omhoog