Gasverbruik omlaag!

Infoavond 12 december in Maartensdijk

 

Heb je een hoge gasrekening? Wil je meer comfort door betere isolatie en een energiezuinige CV-installatie? Kom op 12 december naar de gratis informatieavond. Een leerzame en interactieve avond met veel praktische tips. Locatie: De Vierstee, Nachtegaallaan 30, Maartensdijk, inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Aanmelden via e-mail infoavond@beng2030.nl (mailto:infoavond@beng2030.nl).

 

 

BENG! organiseert gratis informatieavonden over de verduurzaming van je huis. De voordelen zijn bekend: een hoger wooncomfort, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Op 12 december staat de verlaging van het gasverbruik centraal. Dat begint bij een energiezuinige instelling van de CV. Energieambassadeurs Gerard Rosinga en Frans den Braber verzorgen het programma van de avond. Hun motto: ‘Je kunt veel zelf doen en het hoeft niet moeilijk te zijn.’ Tijdens de avond kun je ook problemen inbrengen waar je zelf tegenaan loopt.

 

 

Isolatiesubsidie mogelijk

 

De nieuwe landelijke subsidieregeling ’Energiebesparing Eigen Huis’ komt ook aan de orde.  Deze subsidie kan worden aangevraagd als je twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, zijn ook bonussubsidies mogelijk, bijvoorbeeld op het energiezuinig inregelen van de CV. Dat inregelen gebeurt nu vaak niet waardoor het rendement van de installatie niet optimaal is.

 

“Het is wel een klusje voor een goed opgeleide deskundige.”, zegt energieambassadeur Frans den Braber daarover, “niet iedere monteur is er in getraind.” Hij demonstreert met zijn eigen inregelkit hoe het in zijn werk gaat. “In de ideale situatie is het verschil tussen de aan- en afvoertemperatuur bij alle radiatoren hetzelfde, ongeveer 10 graden. Zo wordt het hele huis gelijkmatig verwarmd.” Meer weten over deze en andere energiezuinige maatregelen? Meld je aan via e-mail: infoavond@beng2030.nl (mailto:infoavond@beng2030.nl).

 

Energiecoöperatie BENG! is een organisatie van, voor en door inwoners van gemeente De Bilt. De bijna 400 leden willen de omslag naar duurzame energie en energiezuinige huizen versnellen. www.beng2030.nl.

 

cv energiezuinig inregelen cv energiezuinig inregelen